Veel fietsers gaan zonder licht op pad en dat is levensgevaarlijk. Politiezone Het Houtsche neemt daarom deel aan de provinciale fietscampagne, bestaande uit 2 luiken.

Preventieve/sensibiliserende fase ‘veilig fietsen’

Deze fase is gestart op 1 oktober en liep tot vandaag (15 november). In deze sensibiliserende fase voeren wijkagenten en vrijwilligers van de politiezone, fietscontroles uit op school aan de hand van een fietscontrolekaart (bevat belangrijkste verkeersregels en een checklist met vereisten voor een reglementaire fiets). Daarnaast kunnen politiemedewerkers op het terrein een mondelinge opmerking geven bij kleine inbreuken.

Er wordt ook een verplaatsbare tekstkar ingezet met een boodschap in verband met fietsveiligheid.

Een repressieve fase, ‘verplicht verlicht’

Deze fase gaat van start op 16 november en loopt tot eind februari 2021. In deze fase voert de politie effectief controles uit op de openbare weg. Hierbij wordt vooral ingezet op zichtbaarheid van de fietser (zoals de controle van fietsverlichting). Alle medewerkers op het terrein treden verbaliserend op bij inbreuken die de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Ook hier zal gebruik gemaakt worden van een verplaatsbare tekstkar.

Bekijk het volledige artikel in de novembereditie van Vrije Tijd.

Wat is jouw reactie?

Enthousiast
0
Gelukkig
0
Verliefd
0
Twijfelachtig
0

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

Meer in:Nieuws