De werken zorgen voor het omvormen tot een veilige en groene stationsomgeving.

Het vorige stationsgebouw dateerde uit 1890. 

Om de aanleg van een derde en vierde spoor mogelijk te maken werd in november 2017 het stationsgebouw gesloopt. Sinds 1 juli 2015 waren de loketten reeds gesloten. De stopplaats voor de treinen blijft in dienst en de aankoop van reisbiljetten blijft mogelijk met een biljettenautomaat.

Werken stationsomgeving

Tussen Gent en Brugge legt Infrabel een derde en een vierde spoor aan om de capaciteit van deze lijn te vergroten. Het intensief gebruik voor goederenvervoer naar Zeebrugge en personenvervoer van en naar de kustregio (in het bijzonder ’s zomers met veel toeristentreinen) rechtvaardigt deze uitbreiding. Het einde van de werken zijn voorzien voor zomer 2021.

Infrastructuur

Het nieuwe station zal een volledig nieuwe onderdoorgang onder de sporen met nieuwe trappen en toegangshellingen naar de perrons hebben. Langs de hellingen van de onderdoorgang zullen de fietsenstallingen zich bevinden. De perrons zullen verhoogd zijn voor comfortabel instappen. Er zullen schuilhuisjes en zitmeubilair voorzien worden.

Stationsomgeving

Er worden twee nieuwe fietsenstallingen (voor 392 fietsen) en 3 nieuwe parkings (voor 119 wagens) voorzien. De haltes van DeLijn worden dichter bij het station geplaatst en zullen conform zijn met de huidige richtlijnen rond toegankelijkheid.

De omgeving wordt groen ingericht en er wordt een eenrichtingsweg aangelegd naar de Hubert d’Ydewallestraat via een nieuwe onderdoorgang onder de Wingene Steenweg.

Laatste berichten

Wat is jouw reactie?

Enthousiast
0
Gelukkig
0
Verliefd
0
Twijfelachtig
0

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

Meer in:Ontdekken