Vooreerst stellen we ons zelf graag eens voor. Wij hebben een paar maand terug de Facebookgroep Sportief Beernem opgericht. Ons doel is: alle sport- en bewegingsactiviteiten in Groot-Beernem zoveel mogelijk kenbaar maken om op die manier het sport-en bewegingsaanbod in Beernem in de kijker te zetten en op die manier zoveel mogelijk Beernemnaars motiveren om te sporten en te bewegen.

Tot nu toe beperkte onze activiteit zich tot het promoten van sportactiviteiten van Beernemse sportclubs op onze Facebookgroep. Ondertussen hebben we de kaap van 600 leden bereikt.  Aangezien het sportclub-leven door de corona-crisis op een laag pitje draait, willen we de Beernemnaar toch doen bewegen. Dit willen we doen door wandel-of fietsroutes te creëren die via een app op eigen houtje kunnen gedaan worden, en waar je ondertussen ook nog iets kan bijleren over onze gemeente! We hopen op die manier iedereen in deze #blijfinuwkot-periode toch ‘binnen de vastgelegde corona-richtlijnen’ te motiveren om te bewegen.

Lattenkliever beeld van Sint-Joris, Actuali.be

We lanceerden de voorbije weken een eerste wandeling: nl. “Beernem Platse” (die toen de nodige persaandacht kreeg omdat deze ‘digitale leerwandeling’ ook een stage-opdracht was voor ons bestuurslid leerkracht-in-spé Maïté) en een eerste fietstocht “de Oedelemse kapelletjestoer”. We lieten deze toer telkens ‘inwandelen’ of ‘infietsen’ door een aantal inwoners.

Nu hebben we een 3de toer klaar: nl. een wandeling “Kanaaldorp Sint-Joris” van ongeveer 7,5 km in St-Joris langs een 25-tal ‘highlights’ waarover meer informatie te lezen is op de app.

We willen deze wandeling komend weekend lanceren en dit omwille van een speciale reden… Aangezien er komend weekend (normaalgezien het kermisweekend in St-Joris) jammer genoeg geen kermis is, willen we op die manier toch een alternatieve ‘corona-proofed’ kermis-activiteit aanbieden aan de Sint-Jorisnaars: nl. een digitaal ondersteunde wandeling “Kanaaldorp Sint-Joris”.

 

Hieronder de links naar de drie routes:
Kanaaldorp Sint-Joris:  https://www.komoot.nl/tour/175164498
Oedelemse kapelletjes route:  https://www.komoot.nl/tour/165057054

Beernem Platse:  https://www.komoot.nl/tour/164099285

Voor de mensen met wandel- of fiets GPS kun je onderaan iedere pagina de GPX code terugvinden op de route op je GPS op te laden.

Hieronder nog foto’s uit de oude tijd van Sint-Joris die ook terug te vinden zijn op de app:

Wat is jouw reactie?

Enthousiast
0
Gelukkig
0
Verliefd
0
Twijfelachtig
0

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

Meer in:Nieuws