Dispatchwork Beernem - Kleur ne Meur

Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) wordt de aandacht gevestigd op waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork – Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur.

Het idee kwam van Trien Demeyer, lid van de Beernemse Erfgoedraad. Na de korte voorstelling van dit initiatief hebben vele kindjes uit de verschillende Beernemse lagere scholen het oude schoolmuurtje op het gemeenteplein kleur gegeven en op die manier in de kijker gezet.

Het project wordt ‘Kleur een meur’ genoemd. Trien doet een warme oproep aan alle kinderen om ook andere muurtjes met gaatjes of spleetjes op die manier kleur te geven! Het project kan je volgen via de Facebook-pagina.

Dat het schoolmuurtje als eerste onder de aandacht kwam is geen toeval. De grootvader van Trien (Gillis Demeyer), die vroeger jarenlang in de gemeenteraad zat, was al strijdvaardig voor het behoud van dit oude schoolmuurtje. Trien wilt via ‘kleur een meur’ dit schoolmuurtje opnieuw in de kijker.

Dispatchwork Beernem - Kleur ne Meur

Wat is jouw reactie?

Enthousiast
0
Gelukkig
0
Verliefd
0
Twijfelachtig
0

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

Meer in:Cultuur